vrijdag 10 september 2021

Het leven zoals het is in L6 ...

Donderdag stond er weer heel wat op ons programma. Zo begonnen we de dag met een turnles bij meester Wietse. En na de fysieke inspanningen was het dan tijd voor heel wat meetwerk. In de klas stonden een heleboel meetinstrumenten ( briefweegschaal, personenweegschaal, keukenweegschaal, rolmeter, vouwmeter, ... ). De opdracht bestond erin om eerst heel wat voorwerpen te schatten en vervolgens na te meten met het meest passende meetinstrument.










Na de speeltijd oefenden we nog wat verder onze Franse woordjes van het 5de leerjaar in. We speelden per 2 of 3  het 'Pad der werkwoorden'. Een goede kennis van de vervoegingen van de werkwoorden en een beetje dobbelgeluk waren hiervoor absoluut vereist.









Afsluiten deden we de dag met een lesje verkeer. We testten in de klas onze reactiesnelheid, evenwicht en coördinatie met enkele eenvoudige proefjes. We bespraken ook waarom deze 3 vaardigheden het veilig fietsen bevorderen. Volgende week gaan we deze verschillende vaardigheden dan oefenen op de speelplaats met onze fiets.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten